Skip to main content

TEN Questions with SaNeene


1.Can you please introduce yourself and tell us something about your book "Patent Leather Pumps"  
I’m Treena Wetsel but my book is published under the name SaNeene (my middle name). I use a pseudonym because I also have two published children’s books (Do Bears Eat Pancakes? and Miranda and the Lost Shoe).  Patent Leather Pumps is a “beach read” for ladies. It’s a look at one woman’s playful exploration turned into sexual addiction. Yes, it’s racy but, it’s also heart-felt and real.
2. When did you get the thoughts of writing this book? 
Answer: I wrote the manuscript about 15 years ago. I know I’m about to show my age but, it was printed and placed in a file cabinet along with other stories I had written at the time.

3. What kind of research did you do, and how long did you spend researching before beginning a book? 
Answer: My process was a little different since I was editing a story that I had previously written. Initially, I didn’t do a lot of research, I just focused on writing and getting my thoughts on paper. When I decided it was time to publish my story, I knew I had to:
1. Update the story to fit with the times,
2. For accuracy, research various aspects of the story for realism and
3. Research information on participating in the process and attending a Sexaholics Anonymous meeting. 

I spent about five months updating and rewriting my novella. 

4. What was one of the most surprising things you learned in creating your books?
Answer: Though I am an avid reader, I was surprised at how saturated the market was after my book was published. I also didn’t realize just how much time and effort you must put into marketing your book if you want it to sell.

5. Do you want each book to stand on its own or are you trying to build a body of work with connections between each book? 
Answer: For this particular book, I intended to do just one but, many of the ladies who have read it, have asked for a follow-on. The ladies have spoken, and I am happy to oblige. I’m currently working on book two. 
 
6. What was an early experience where you learned that language had power?
Answer: When I was 15, I had an afterschool job working at the New York Public Library. I was a page (my actual title) and I shelved books. One day the librarian asked me to read story time to the kids. I was hesitant, public speaking isn’t something most 15 year old’s do much of. Even so, I relented and read the story. I realized that the more animated I was in reading the story, the more excited the kids became. It was my wow moment at the power and essence of words. 

7. Do you hear from your readers much?
Answer: Yes, I do, and I actively seek their feedback. What kinds of things do they say? As I stated already, for this Patent Leather Pumps they have asked for more. They have told me that they love the storyline and how relatable I made my character. For my children’s books, I often get giggles about the stories (even from adults) who want to know the answer to my books question “Do Bears Eat Pancakes?”. To which I reply, you have to buy the book. 

8. How would you express your journey as an Author?
Answer: Nerve-wrecking, exciting, full-filling; just to name a few.
 
9. What other things do you love than this writing?
Answer: I love to sew and craft. Anything I can do to use the creative side of my brain, I do.

10. And lastly, what advice do you have for writers?
Answer: If you’re serious about writing, commit at least 30 minutes a day to your craft. Also, make sure you have your book edited and spend the time and money to get a great cover.


Book Review Link - Click here!

Link to buy this Book - Click here!

Author Instagram page - Click here!



Comments

Popular posts from this blog

TEN Questions with Melissa Reeves

1. Can you please introduce yourself and tell us something about your book "And Then I Laughed" Answer:  My name is Melissa and I am a single widow of four young children who are my reason for everything I do. I love being creative and have loved to write since a young age. Introducing myself feels strange right now. I am still in the process of rediscovering who I am in the midst of being a widow and a mother, a journey I think all mothers face. I am much more interested in the company I keep than where I want to be. It doesn't matter where I go, as long as I am around people I love. I spent many years traveling, being very mobile and sometimes homeless so I enjoy my little house and the stability and coziness it gives my family. Maybe one day I will be open to exploring again, but for now I am enjoying the calm of four walls.  2. When did you get the thoughts of writing this book?  Answer:  This book, And Then I Laughed, is the culmination of a y

TEN Questions with Florie Parker

1. Can you please introduce yourself and tell us something about your book "The Shadow of the Rowan Tree" Answer:  Hi! My name is Florie Parker and I am a new author who is very excited to share my stories with you. ‘The Shadow of the Rowan Tree’ is the first in a trilogy of children’s fantasy books inspired by my family, which follows the adventures of Daisy and Margot, the tooth fairy she dreams of. 2. When did you get the thoughts of writing this book? i read the book blurb and i liked it. Answer:  Just over two years ago I had the inspiration to write and followed my instinct! 3. What kind of research do you do, and how long do you spend researching before beginning a book? Answer:  I knew I wanted to write, but wasn’t sure how. I spent time reading blogs and other available online resources. Once I had ideas, I did further research online to develop them further. A key bit of advice for new fiction authors which I picked up is: ‘write what you

TEN Questions with Dena Merriam

1.I have read your Book "Rukmini and the Turning of Time: The Dawn of an Era" and I loved it. Can you tell us something more about her?  Answer: I have told many stories about Rukmini Ma in the book. What is interesting to me is how Sita Ma and Rukmini Ma manifested different personalities to reflect the needs of the time in which they were born. Both are avatars of Narayani and yet like us, each incarnation manifests a different personality. During Sita Ma’s time, humankind was separating itself from the natural world, developing more of an individualistic consciousness and one of the things she sought to do was imbed in the human mind love for the natural world so that we wouldn’t destroy it. During Rukmini Ma’s time, there was a darkening of spiritual consciousness and much mistreatment of people toward each other – oppression of women, increasing caste distinctions, etc. – and this became her focus, trying to instill in the human mind care for each other.